Kracht & Zelfvertrouwen voor kinderen

Als ouder wil je dat je kind onbevreesd en positief de wereld in kijkt. Je vindt het belangrijk dat je kind in zichzelf gelooft, om kan gaan met tegenslag, doorzettingvermogen heeft en ‘nee’ durft te zeggen tegen hun vriendjes. En laten we eerlijk zijn, als het nodig is, ze zichzelf ook fysiek kan verdedigen. Zo heb je als vader of moeder een hele lijst met wensen voor je kind.

De kans is groot dat je niet voor niets op deze website terecht bent gekomen. Je weet dat je kind wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Maar wat is nou goed voor jouw kind? Wat helpt écht en wat niet? Is Kracht en Zelfvertrouwen de juiste training? En hoe zit dat met Judo en Kickboksen?

Bekijk het filmpje hieronder. Dit geeft een goede indruk over Kracht & Zelfvertrouwen.

Waarom Kracht & Zelfvertrouwen?

Ieder kind heeft zijn eigen redenen om bij ons te trainen. De belangrijkste reden is omdat ze het gewoon leuk vinden! Zelfs kinderen die gym niet leuk vinden, vinden sporten bij ons wél leuk. Kracht & Zelfvertrouwen is een sportieve én veilige training waar plezier maken belangrijker is dan winnen.

Natuurlijk trainen er ook kinderen met een specifiek doel. De één is gewoon te lief, de ander kan niet goed tegen zijn verlies of is verlegen en gevoelig. Sommigen worden gepest. We hebben kinderen met een tic, autisme, adhd, add, hoge sensitiviteit, motorische stoornis, diabetes, slecht gehoor en natuurlijk gluten intolerantie en allergie voor noten :)

Kracht & Zelfvertrouwen is een doorlopende training. Kinderen kunnen op ieder moment instappen want het is géén cursus.

Wij zijn van mening dat ieder kind op zijn/haar eigen tempo en manier meer zelfvertrouwen opbouwt. Jezelf leren verdedigen of meer zelfvertrouwen krijgen kun je dus net zo lang oefenen als je wilt.

De basis voor deze training ligt in de unieke mix van sportieve oefeningen (judo/boksen), sociale vaardigheden, spelletjes en gesprekken. Het sportelement omvat een deel zelfverdediging en we werken aan een positieve houding en zelfverzekerde uitstraling.

Zelfvertrouwen wordt niet alleen bepaald door wat je kan, maar vooral door wat je uitstraalt.

Grafiek Fysieke, sociale en mentale vaardigheden

Plezier staat voorop!
Plezier hebben in wat je doet is de beste motivatie. De ervaren en enthousiaste coaches kijken dan ook naar de unieke kwaliteiten van ieder kind. Vanuit daar bouwen we verder. Ieder kind kan op zijn eigen manier succes beleven en in zijn eigen tempo mee doen. Dit doen wij nu 4 jaar met bewezen resultaat en vol overgave voor de toekomst van uw kind.

Over de training
Je kunt de training een beetje met judo vergelijken. Kinderen verdienen ook banden, net als bij judo. Sommige kinderen vinden het zo leuk en doen het al 5 jaar. Die hebben inmiddels al de blauwe band met streep (bijna paars) De eerste band is wit, die krijgt iedereen.

  • De tweede band is geel
  • De derde band is oranje
  • De vierde band is groen
  • De 5de band is blauw
  • De 6de band is paars
  • De 7de band is bruin
  • De 8ste band is zwart.

Anders dan bij reguliere vechtsporten, kijken we naar de persoonlijke ontwikkeling van het kind zelf, de fysieke/mentale vaardigheden én de sociale vaardigheden. Deze sociale vaardigheden worden, naast de fysieke vaardigheden ook belangrijker naarmate je een hogere band draagt. Technieken goed uitvoeren is belangrijk, echter is het net zo belangrijk dat je andere kinderen helpt.