Kracht & Zelfvertrouwen

Onbevreesd en positief de wereld in kijken, stevig in je schoenen staan en lekker in je vel zitten. Of je nu kind, puber of volwassen bent, we zijn allemaal op onze eigen manier op zoek naar geluk. Met kracht en zelfvertrouwen kun je heel veel bereiken!

Helaas beschikt niet ieder kind over dezelfde dosis kracht of zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld omdat ze onzeker zijn. Of gepest worden. Ze vinden het lastig om voor zichzelf op te komen of hebben moeite met vriendjes maken.

Voor deze kinderen hebben wij een superleuke training ontwikkeld: Kracht & Zelfvertrouwen!

Wat is Kracht & Zelfvertrouwen?

Kracht & Zelfvertrouwen is een doorlopende training. Kinderen kunnen op ieder moment instappen want het is géén cursus.

Wij zijn van mening dat ieder kind op zijn/haar eigen tempo en manier meer zelfvertrouwen opbouwt. Jezelf leren verdedigen of meer zelfvertrouwen krijgen kun je dus net zo lang oefenen als je wilt.

De basis voor deze training ligt in de unieke mix van sportieve oefeningen (judo/boksen), sociale vaardigheden, spelletjes en gesprekken. Het sportelement omvat een deel zelfverdediging en we werken aan een positieve houding en zelfverzekerde uitstraling.

Zelfvertrouwen wordt niet alleen bepaald door wat je kan, maar vooral door wat je uitstraalt.

Grafiek Fysieke, sociale en mentale vaardigheden

Plezier staat voorop!
Plezier hebben in wat je doet is de beste motivatie. De ervaren en enthousiaste coaches kijken dan ook naar de unieke kwaliteiten van ieder kind. Vanuit daar bouwen we verder. Ieder kind kan op zijn eigen manier succes beleven en in zijn eigen tempo mee doen. Dit doen wij nu 4 jaar met bewezen resultaat en vol overgave voor de toekomst van uw kind.

Over de training
Je kunt de training een beetje met judo vergelijken. Kinderen verdienen ook banden, net als bij judo. Sommige kinderen vinden het zo leuk en doen het al 5 jaar. Die hebben inmiddels al de blauwe band met streep (bijna paars) De eerste band is wit, die krijgt iedereen.

  • De tweede band is geel
  • De derde band is oranje
  • De vierde band is groen
  • De 5de band is blauw
  • De 6de band is paars
  • De 7de band is bruin
  • De 8ste band is zwart.

Anders dan bij reguliere vechtsporten, kijken we naar de persoonlijke ontwikkeling van het kind zelf, de fysieke/mentale vaardigheden én de sociale vaardigheden. Deze sociale vaardigheden worden, naast de fysieke vaardigheden ook belangrijker naarmate je een hogere band draagt. Technieken goed uitvoeren is belangrijk, echter is het net zo belangrijk dat je andere kinderen helpt.